BLDNG.ai bruker informasjonskapsler for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet samtykker du til dette. Les mer.

Hopp til innhold

To norske selskaper samarbeider for bærekraftig og forståelig datainnsikt for eiendomsbransjen

I en tid preget av stadig økende fokus på bærekraft og effektiv ressursbruk, har to fremtredende norske bedrifter, BLDNG.ai og Relynk, slått seg sammen for å tilby byggeiere og leietakere en enklere vei til verdifull innsikt i sine eiendomsporteføljer.

Partene har allerede landet sine første caser; blant annet Forskningsparken i Oslo. I dette prosjektet vil Relynk koble eksisterende datapunkter fra bygningens tekniske systemer til BLDNG.ai sin plattform. Resultatet gir brukerene en samlet oversikt over hvordan bygningen brukes og fungerer, noe som gjør det mulig å redusere driftskostnader og gjøre bygningen mer bærekraftig. Gjenbruk av bygningens eksisterende infrastruktur viser seg å være mer bærekraftig og kostnadseffektiv sammenlignet med alternativene.

Innsikt og resultater fra Forskningsparken:

  • Analyserer bruk av møterom og soner.
  • Overvåkning av inneklima
  • Innsikt i “peak-tider” på dager/tider og rom
  • Ekstrem skjev belastning som har bekreftet hypoteser knyttet til belastning av stillerom vs møterom
  • Visualisering av tilgjengelig kapasitet og inneklima på infoskjerm

«Vi er svært begeistret på dette samarbeidet med BLDNG.ai,» sier Simen Bakken, CEO i Relynk. «Ved å kombinere våre styrker kan byggeiere og leietakere dra nytte av en omfattende løsning for å analysere data om eiendommene sine. Viktigst, ved å forenkle tilgangen til verdifull innsikt, muliggjør vi bruken av disse innsiktene for å gjøre bygninger mer bærekraftige og effektive.»

BLDNG.ai, kjent for sin praktiske tilnærming til dataanalyse og presentasjon, ser på dette partnerskapet som en unik mulighet til å utvide sin påvirkning i eiendomsbransjen. «Ved å kombinere våre teknologier med Relynks omfattende nettverk for datainnsamling, kan vi levere en kraftig løsning som setter verdifull innsikt direkte i hendene på byggeiere og leietakere,» sier Magne Gabrielsen, CPO i BLDNG.ai. «Vårt mål er å gjøre bærekraft og gjenbruk av eksisterende data til sentrale elementer i beslutningsprosessen for alle aktører i eiendomsbransjen.»

Dette samarbeidet kommer på rett tid, med stadig økende krav til bærekraftig drift og ressursforvaltning i eiendomssektoren. Ved å gi byggeiere og leietakere enkel tilgang til relevant data og innsikt, sikter BLDNG.ai og Relynk på å bidra til å skape en mer bærekraftig fremtid for eiendomsindustrien.