BLDNG.ai bruker informasjonskapsler for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet samtykker du til dette. Les mer.

Hopp til innhold

CEO´s Corner

Vi tar personvern på alvor!

I en tid der teknologi stadig blir mer integrert i hverdagen, er det av høyeste prioritet for oss å ivareta personvernet til hver enkelt individ. Med dette som utgangspunkt, forsikrer vi at vår IoT-løsning for optimalisering av kontorareal er designet med streng overholdelse av personvernloven og GDPR.

Data som er trygge og anonymiserte

Vår teknologi benytter seg av sensorer som samler inn uidentifiserbare data, som ikke kobles til enkeltpersoner. Vi innsevrer datainnsamlingen avhengig av verdiforslaget og fokuserer typisk på:

– Bevegelse i rommet

– Telling av personer inn/ut av rom eller sone

– Temperatur

– Relativ luftfuktighet

– CO2-nivå

Disse dataene fra sensorikken er helt anonymisert og personsensitive data samles ikke inn, prosesseres eller lagres.

Aggregering sikrer anonymitet

Ved å benytte en metode kalt «aggregering», sikrer vi at all bevegelsesdata er samlet fra minst syv forskjellige sensorer, slik at informasjonen som presenteres ikke kan spores tilbake til en enkelt person eller en spesifikk pult.

I praksis betyr dette at vi gir et samlet overblikk over utnyttelsen av et område, fremfor detaljert informasjon om enkeltståsteder. For kunder som implementerer aktivitetsbaserte arbeidskonsepter, gir dette verdifull innsikt i utnyttelsen av pultene i et gitt område uten å kompromittere individets personvern.

Teknologi uten overvåkningspotensial

Våre sensorer har ikke evnen til å gjennomføre personovervåkning. I områder som møterom brukes primært PIR-sensorer (passiv infrarød sensor) som registrerer bevegelse basert på infrarøde stråler. Vi benytter også optiske sensorer som teller antall personer i et gitt område, og disse er uten mulighet for ansiktsgjenkjennelse.

Kunder vil kun ha tilgang til data som presenteres i form av grafiske fremstillinger i plattformen.

Samarbeid for en trygg og effektiv arbeidsplass

Ved å fokusere på generell datainnsamling som bidrar til innsikt i romutnyttelse og arbeidsmiljø, fremmer vår løsning et effektivt arbeidsmiljø. Vi er forpliktet til å opprettholde et høyt nivå av personvern og er alltid tilgjengelige for dialog og åpenhet i vår tilnærming til datahåndtering.

Vi setter sikkerhet og personvern i fremste rekke, og arbeider kontinuerlig for at du skal føle deg trygg med vår IoT-løsning i din arbeidsplass.

Av Steffan Thorvaldsen, CEO og Jørgen Kjeldstad Grimnes, CTO.