BLDNG.ai bruker informasjonskapsler for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet samtykker du til dette. Les mer.

Hopp til innhold

Strøm og vedlikehold i bærekraftige bygg

Et bygg består som regel av flere etasjer og multiple rom/soner. Ved å måle spesifikk bruk av areal, er det lettere å forutse og planlegge oppvarming og vedlikehold., og skape et mer bærekraftig og miljøvennlig bygg.

Dersom rapportering viser at eksempelvis en etasje har stått ubrukt en dag, kan man se betydelig besparelser i renhold. Videre kan man predikere bruken, og utsette oppvarming av enkelte deler av et bygg til det er hensiktsmessig å sette på oppvarming. Deler av bygget som brukes mindre, vil også ha mindre behov for vedlikehold – ressursene kan da allokeres dit behovet er størst. Dette er et viktig steg på veien til et mer miljøvennlig bygg – og gir store finansielle besparelser.

Denne innsikten gir verdifull informasjon ift drift- og vedlikehold, som igjen vil gi store besparelser på kort og lang sikt. En større kunde, har sett besparelser i millionklassen ved å implementere systematisk monitorering, og koordinert vedlikehold/renhold. I tillegg kommer miljø-aspektet inn i bildet. Ny EU-taksonomi vil kunne kreve rapportering rundt grønne investeringer, for å skape mer miljøvennlige og bærekraftige bygg. Property technology er essensielt i denne sammenheng.