BLDNG.ai bruker informasjonskapsler for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet samtykker du til dette. Les mer.

Hopp til innhold

Spar penger med smart eiendomsforvaltning

I Finansavisen kan du lese hele saken her.

– Det er mye penger å spare hvis man forvalter næringsbyggene smartere. Vel så viktig som vedlikehold av bygningsmassen, er å sikre at den daglige driften av bygget er tilpasset de brukertrendene som etablerte seg etter pandemien, sier Steffan Thorvaldsen, CEO i BLDNG.ai

Han viser til bedre plassutnyttelse, kantinedrift, renhold og strømforbruk, som typiske områder hvor både miljø og lommebok belastes unødvendig.

– Før var de fleste på kontoret fem dager i uken, mens dataen vår nå viser at tre dager har blitt den nye normalen for mange. Da kan det være naturlig å vurdere om man kan holde enkelte etasjer stengte noen dager, produsere mindre mengder mat i kantina og unngå fullt renhold av en ubrukt sone. For både leietakere og gårdeiere kan det utgjøre store besparelser hvis man tilpasser driften etter bruksmønsteret, sier han.