BLDNG.ai bruker informasjonskapsler for å forbedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke nettstedet samtykker du til dette. Les mer.

Hopp til innhold

Arealeffektivisering i praksis

Hva gjør du når du har hatt sensorikk oppe over tid, du har lest rapportene og analysert tallene – og ser at den faste trenden er rundt 10% belegg mandager og fredager. Hva gjør du med denne informasjonen?

«Den nye jobb-hverdagen» viser en tydelig trend, vi liker å jobbe hjemme mandager og fredager, verden over (Telenor Research). Ulike taktikker som gratis lunsj eller croissanter til frokost for å få de ansatte inn på kontoret disse dagene, fungerer ofte dårlig. Vi har fått flere nye modeller, og 3+2 er gjennomgående en trend som tilsynelatende gir minst like god produktivitet – OG fornøyde ansatte som sparer tid tur/retur jobb.

Ifølge Shiftr, ønsker 53 prosent en hybrid modell. Studier fra Telenor Research, viser det seg at arbeidstakere foretrekker en hverdag med to dager hjemme, hvorpå arbeidsgivere foretrekker en dag hjemme. I et arbeidstagers marked, er det derfor ekstra viktig å sørge for at kontorer og arbeidsplass, inkl fasiliteter som kantine, sosiale soner og treningsrom, er attraktivt nok til at ansatte vil komme og bli på jobb (Telenor Research og Dagens Perspektiv). En annen interessant vinkling på den hybride hverdagen, er at produktiviteten er antatt å være 4% høyere hjemme – enn på kontoret (Telenor Research). Vi skal derimot ikke kimse av kaffe-praten på kontoret, for å ivareta kulturen på arbeidsplassen, og det psykososiale for individet (Teknisk Ukeblad).

Men hva med alt arealet som står ubrukt mandag og fredag?

Her har vi listet opp noen konkrete forslag, for hvordan du kan sørge for store besparelser, og ta et steg i en grønnere retning med et smart bygg:

  1. Samle arbeidsstokken på et mindre areal mandag og fredag.
  2. Skru av strøm/ventilasjon i arealer som kan stå ubrukt.
  3. Renhold kan disse dagene allokere ressurser på annet forefallende arbeid, som vask av vinduer eller rens av sofaer.
  4. Forberede mindre mat i kantinen, som forhindrer matsvinn.
  5. Bruke MyBLDNG-appen for å kommunisere med eget team, rundt hvor og når man skal møtes. Mindre tid brukt på mail og leting etter møterom, mer tid til det vi faktisk skal gjøre på jobb. Det viser seg nemlig at hovedgrunnen til at arbeidstagere returnerer til kontoret, er for å møte kollegaene sine. (Telenor Research). En sømløs intergrasjon med Office365 og muligheter for å co-booke med eget team, er derfor en viktig del av den hybride hverdagen.